Bıçak bileme mesaisi başladı

Kurban Bayramı’nın klasiklerinden olan bıçak bileme mesaisi başladı.

Yerleşik esnafların yanı sıra, seyyar bıçak bileyiciler de kent sokaklarına yayılarak kendilerine getirilen ve kurbanda kullanılacak bıçakları bileyip, keskinleştirmeye başladı.

İzmit Karabaş Mahallesi İkizliçeşme önünde yıllardır bıçak bileme işini yapan 70 yaşındaki Alhas Sever, yoğun biçimde çalışıyor. Bazı vatandaşlar, kurbanlarını kesmek ve sonrasında yapacağı işlemler için yeni bıçak alırken, çoğunluk eski bıçaklarını bilemeye veriyor. Alhan Sever, bayram öncesi işlerin yoğun olduğunu belirtti, günde bazen 100 bıçak bilediğinin olduğunu aktardı. Bıçak bileme ücreti olarak büyüklüğüne göre 5-10 TL arasında değişiyor.

ACI ÇEKTİRMEDEN KESİLMELİ

Bıçakçılığın baba mesleği olduğunu söyleyen Alhas Sever, mesleğinin inceliklerinden bahsetti. Sever, “Her bıçakla kurban kesilmez. Bazı vatandaşlarımız kesmeye çalışıyor. Kurban bıçağının ayrı olması ve keskin olması lazım. Sonuçta bir canlı kesiliyor. Hayvana acı çektirmeden kurban kesilmesi gerekiyor. Bilenen bıçak keskin ve kaliteli oluyor” dedi.

27 Tem 2020 - 16:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Büyük Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Büyük Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Büyük Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Büyük Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.